Huawei berättar i förtid

Huawei Mate 50 får kameror med variabel bländare

Huawei släpper lite information före presentationen den 6 september.

Publicerad Uppdaterad

Den 6 september är det dags för Huawei att på allvar presentera sina kommande Mate 50-mobiler, men redan nu har de bekräftat ett av ryktens angående Mate 50-serien. Det är att telefonerna kommer att ha en variabel bländare på sina kameror, även om det är oklart om det enbart handlar om den primära kameran eller samtliga.

De flesta mobilkameror har idag fasta bländare men det är inte den väg som Huawei har valt. De har inte gått in på detaljer utan bara bekräftat den variabla bländaren, men enligt rykten kommer mobilerna att kunna justera bländaren f/1.4 och f/4. Detta kommer att ge användaren större kontroll över fokusdjupet, plus att det lär bli möjligt att sakta ner slutartiden vid behov.

Andra rykten angående kameran i Mate 50 Pro är att det kommer att handla om en modul med fyra kameror - En 50 MP huvudkamera (IMX766, 1/1.5"), en 13MP ultravidvinkel (IMX688), en 40MP svartvit sensor (IMX600) samt en 64MP 3.5x makrosensor (OV64B, 1/2"). De ska dessutom använda sig av Huaweis egna XMAGE-teknik för bildbehandling.