Kan komma att lanseras tidigare

Huawei: Mate X släpps senast i september

Huawei valde nyligen att skjuta fram lanseringen av sin böjbara smartphone Mate X. Men nu hävdar en av företags chefer att telefonen ska släppas senast i september.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Huawei hade den uppskjutna lanseringen av den böjbara smartphonemodellen Mate X inget att göra med den amerikanska regeringens svartlistning av Huawei. Istället ska man ha blivit oroade av de problem som drabbade flera testexemplar av Samsungs konkurrerande böjbara telefon Galaxy Fold, och man ville säkerställa att någonting liknande inte inträffar med Mate X. Det kan förstås vara en vettig strategi att ta lite mer tid på sig, med tanke på att huvudkonkurrenten också försenas. Något besked om när Mate X kan tänkas dyka upp har vi dock inte fått förrän nu. Det är Huaweis chef för den västeuropeiska regionen, Vincent Pang, som hävdar att Mate X kommer att släppas absolut senast i september. Det är inte omöjligt att det till och med blir tidigare än så, menar Pang. 

Kommer med Android

Och om någon undrar (sannolikt undrar de flesta) så kommer telefonen att levereras med Android installerat. Anledningen till att telefonen fortfarande kan förses med Android – trots embargot som förhindrar amerikanska företag att leverera mjukvara och komponenter till Huawei – är att den offentliggjordes redan i februari, det vill säga långt innan svartlistningen skedde. Under tiden som gått har Huawei i huvudsak ägnat sig åt förbättringar av telefonens P-OLED-skärm, men exakt vilka åtgärder man vidtagit vill Huawei inte avslöja. Mate X kommer enligt Pang att släppas på alla marknader som den var tänkt att släppas på från första början. Den ursprungliga planen var att Mate X skulle släppas någon gång under sommaren. 

Källa