För dig som inte vill ladda så ofta

Huawei-mobil med extra stort batteri – 7000 mAh räcker längre

Huawei Enjoy X60 är stor både till format och batterikapacitet.

Publicerad Uppdaterad

Medan de flesta mobiltillverkare satsar på allt snabbare laddning, så väljer Huawei att gå i en annan riktning med Enjoy X60 - i stället för att ladda snabbt kan du ladda mer sällan. En av detaljerna som får modellen att stå ut från mängden är en batterikapacitet på 7000 mAh. Däremot har man valt att inte satsa på snabbladdning av detta stora batteri, utan har nöjt sig med laddningskapacitet på 22,5W. Den version av mobilen som har 512 gigabyte lagring erbjuder dessutom omvänd laddning, det vill säga att mobilen kan användas som batteri för att ladda andra enheter, även här med 22,5W.

För att få plats med den storleken på batteri är det en sak till på mobilen som är stor, och det är skärmen. Det är en IPS LCD-skärm på 6,95 tum med FHD+-upplösning och stöd för 90Hz. I övrigt erbjuder Huawei Enjoy X60 en Snapdragon 680-processor som kompletteras med 8 gigabyte arbetsminne och upp till 512 gigabyte lagring. 

Enjoy 60X erbjuder en primär kamera på 50MP tillsammans med en 2MP djupsensor, och på framsidan sitter en frontkamera på 8MP.

Primärt lär Huawei Enjoy X60 enbart släppas i Kina, och det finns inte någon information om en internationell lansering ännu.