Annons

Väntas lansera en rad andra produkter 10 september

Huawei: "Nästa år kommer första telefonen med Harmony OS"

Huawei gör sig redo att lansera sitt operativsystem på bred front.

Publicerad Uppdaterad

I den kaosartade situationen som uppstod när kinesiska Huawei blockerades från att använda Googles tjänster, meddelade företaget i augusti 2019 att de hade utvecklat ett nytt eget operativsystem – Harmony OS. Många trodde att Huawei så snabbt som möjligt skulle sluta använda Android i sina mobiltelefoner och flytta över till sitt eget operativsystem, men så blev det inte. Än så länge har det för konsumenter bara dykt upp i smarta TV-apparater, trots att det enligt Huawei själva är ett så flexibelt operativsystem att det kan användas i allt från mobiltelefoner och surfplattor till datorer och bilar.

Nu kan det dock vara på gång med en större framryckning för operativsystemet då Huawei-chefen Richard Yu har sagt att de första telefonerna med nästa generations Harmony OS 2.0 kommer att släppas under 2021. Enligt Yu har man haft en Harmony OS-baserad telefon färdig under en längre tid men man har valt att vänta på grund av en överenskommelse med Google. 2021 är det dock tänkt att operativsystemet ska dyka upp inte bara i en smartmobil utan då även finnas i smartklockor, smarta högtalare och en rad andra produkter.

Lanserar 10 september

Enligt rykten så ska Huawei redan nu på onsdag den 10 september de nya hörlurarna Freebuds Pro som är trådlösa tillsammans med Freelace Pro som ska vara ett par hörlurar med ett band i nacken som får förbinda de båda lurarna. Bolaget väntas även visa upp nya klockan Huawei Watch GT2 Pro samt det fitnessarband med fyrkantig skärm kallat Huawei Watch Fit som redan släppts i Kina. Lanseringen av de nya produkterna väntas ske i samband med att Huawei inleder sin utvecklarkonferens som går av stapeln 10.12 september då vi även kan få veta mer om framtiden för Harmony OS samt nyheter i EMUI 11 samt kanske hur de ska kunna samverka framöver.

Källa