Nytt utvecklingscenter

Huawei och Leica i djupare samarbete

Den kinesiska mobiltillverkaren upprättar tillsammans med kameratillverkaren Leica ett nytt forsknings- och utvecklingscenter med fokus på optik.

Publicerad Uppdaterad

Den nya faciliteten kommer att inrättas i Wetzlar, Tyskland, där Leica redan har sitt högkvarter. Labbet heter ”The Max Berek Innovation Lab”, döpt efter den berömda ingenjören som låg bakom de första Leica-linserna. 

Enligt Huawei kommer labbet att ”fortsätta att driva utvecklingen av optiska system och mjukvarubaserad teknik med målet att förbättra bildkvalitén hos flertalet foto- och mobilapplikationer”. Vidare skriver Huawei att arbetet även kommer att innefatta forskning inom AR- och VR-lösningar.  

Företagen har tidigare jobbat tillsammans med framtagningen av mobilen Huawei P9 som använder Leica-optik. Dock är det oklart hur ingående samarbetet var på det projektet och hur involverade Leica var med att ta fram telefonens fotofunktioner. Du dubbla kamerorna på baksidan av Huawei P9 gör att man kan ställa fokus i efterhand samt att man kan få en effekt med skarp förgrund och oskarp bakgrund inspirerat av det du kan se i bilder från riktiga systemkameror.

Källa