Fitbit-utmanare

Huawei offentliggör två nya fitness-armband

Nya fitnessprodukter från Huawei.

Huawei har presenterat två nya fitness-armband i form av Huawei Band 2 och Band 2 Pro. Båda är mycket kompetenta utmanare till fitnessjätten Fitbits produkter.

Publicerad Uppdaterad

Huawei Band 2 och Band 2 Pro kan allt det där som de festa fitnessarmband kan, nämligen mäta puls, distans, hastighet och en del annat smått och gott. Men den stora nyheten för båda armbanden för Huaweis del är att de bjuder på VO2 Max-mätning. Det handlar om att ta fram vid vilken maxhastighet användaren kan ta upp syre, överföra det till musklerna och använda det som energi, vilket blir ett mått på hur bra kondition man har.  Enligt Huawei ska mätningen ha en träffsäkerhet på hela 95 procent. 

Håller koll på återhämtningen

Båda banden har en funktion kallad Training Effect, som håller koll på i vilken grad ett träningspass förbättrar ens form och hur mycket tid för återhämtning man behöver innan man kör nästa pass. Båda är dessutom vattentåliga i tillräcklig utsträckning för att man ska kunna ta ett dopp med dem på sig. Banden visar även notifieringar från en parkopplad smartphone. Band 2 Pro har dessutom en förhållandevis avancerad funktion för sömnmätning, inbyggd GPS och mjukvaran Running Coach. Pris och tillgänglighet har man inte avslöjat ännu. 

Källa