Annons

Norrskensskiftningen inte bara på P20 Pro längre

Huawei P20 släpps i fler färger

Huaweis P20 Pro, framförallt i den tonade färgvarianten har varit en stor försäljningsframgång. Nu släpps även lite enklare systermodellen P20 i samma färgkombination.

Publicerad Uppdaterad

Den som velat ha en Huawei-telefon med den så kallade Twilight-färgkombinationen som växlar mellan lila, blå och grön har fram till nu varit hänvisade till toppmodellen P20 Pro med trippelkamera framtagen i samarbete med Leica. Särskilt den här modellen av P20 Pro har enligt Huawei varit särskilt efterfrågad och nu släpps även Huawei P20 i samma färgvariant. Mobil har undersökt sortimentet hos ett stort antal återförsäljare och i skrivande få har de flesta ännu inte fått in det här färgalternativet. En av få återförsäljare som redan nu skyltar med P20 i Twilight-färgerna är Elgiganten.

Saknar trippelkamera

P20 är liksom flaggskeppsmodellen P20 Pro utrustad med Huaweis eget systemchip Kirin 970, men saknar den trippelkamera som sitter i den dyrare modellen och får nöja sig med dubbel kamera på baksidan. P20 kostar i dagsläget ungefär 6000 kronor medan P20 Pro har ett pris på ungefär 8600 kronor, så den har inte sjunkit i pris särskilt mycket jämfört med vad den kostade i samband med lansering, även om det förekommer vissa kampanjer med rabatter till exempel hos Telia.