Sydafrikansk återförsäljare har publicerat specifikationerna

Huawei P30 Lite har dykt upp på butikssajt

Huawei offentliggjorde ingen Lite-version av sin P30 när man bjöd in till lanseringsevent i Paris igår. Men en sydafrikansk återförsäljare har nu listat telefonen på sin webbsida, så att den är på gång råder det inget större tvivel om. Till Mobil bekräftar Huawei i samband med lanseringen av P30-serien att det kommer även en Lite-version, men att den släpps först till sommaren.

Publicerad Uppdaterad

Det är butikskedjan Cellucity i Sydafrika som nu har lagt upp telefonen Huawei P30 Lite på sin webbsida tillsammans med pris och specifikationer, även om det tycks råda lite förvirring kring vad som egentligen gäller. Telefonen ska enligt uppgifterna på sajten få en 6-tumsskärm och mellansegments-chippet Kirin 710. Arbetsminnet ska ligga på 4 GB och det interna lagringsutrymmet på 128 GB. Cellucity uppger på webbsidan även att telefonens trippelkamera kommer med sensorer i upplösningarna 20+16+2 megapixlar, men en talesperson för företaget har senare sagt till sajten Android Authority att den korrekta uppgiften i själva verket är 24+8+2 megapixlar. Om det senare stämmer så är telefonen mer eller mindre en Huawei Nova 4e under ett annat modellnamn. 

Selfiekameran ska ha en upplösning på 32 megapixlar, batteriet ska ha en kapacitet på 3 340 mAh och utöver en USB-C-port hittar man även en klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång på telefonen. Den ska även vara rustad med någon form av fingeravtrycksläsare, men det är oklart vilken typ det handlar om. Eftersom det rör sig om en budgettelefon får vi utgå ifrån att det är en enklare fingeravtrycksläsare monterad på bakstycket som gäller. Telefonen ska komma i färgsättningarna Midnight Blue och Peacock Blue. Telefonen kostar 5 499 sydafrikanska Rand, vilket motsvarar drygt 3 500 kronor. 

Till Sverige kommer alltså P30 LIte först senare.

Källa