Kommer till Kina

Huawei P50 Pro och P50 nu officiellt lanserade

Mycket riktigt är det här de första telefonerna som lanseras med Harmony OS, men det sker bara på den kinesiska marknaden. Inga bekräftade uppgifter finns om lansering i andra delar av världen.

Publicerad Uppdaterad

Det var under ett lanseringsevent idag, helt på kinesiska, som Huawei-VD:n Richard Yu lanserade P50 och P50 Pro och presenterade specifikationer och funktioner i de två nya telefonerna. 

P50 Pro levereras med en 6,6 tum stor oled-skärm och har hål för en centrerad selfiekamera i toppen av skärmen. Skärmen har stöd för 120 hertz skärmuppdatering och skärmen har en upplösning på 2700 x 1228 pixel vilket ger en pixeltäthet på 450 pixel per tum. P50 å sin sida är snarlik, men får nöja sig med 90 hertz och en 6,5 tum stor skärm istället.

Släpps med Harmony OS

Batterikapaciteten på P50 Pro är 4360 mAh och i P50 4100 mAh och båda telefonerna är tåliga mot fukt och damm enligt IP68-certifieringen. Det här överensstämmer med de läckor som tidigare förekommit och avslöjat delar av specifikationerna redan innan denna officiella lansering som nu sker för den kinesiska marknaden.

Kamerorna bjuder på flera förbättringar

Under presentationen gick Richard Yu igenom de förbättringar kamerorna erbjuder och ett återkommande tema var XD Fusion Pro, en vidareutveckling av något vi sett redan i tidigare mobilkameror från Huawei som i P40-serien. Det innebär att kameran kan samla in bilder från flera olika linser och analysera raw-data för att sammanställa till en färdig, bättre bild. 

Huawei P50 Pro har fem kameror på baksidan, där tre är placerade i den övre linscirkeln och två i den nedre. Här finns en huvudkamera på 50 megapixel, en svartvit kamera på 40 megapixel, en 64 megapixlars teleskopzoom, laserautofokus och vidvinkel. Under lanseringen fick vi se exempelbilder där det zoomats in upp till 100 gånger, fortfarande då med bra skärpa. Du ska dessutom kunna zooma hela vägen till 200x enligt uppgifter i specifikationerna till P50 Pro som publicerats nu efter lanseringen.

Ännu är en del detaljer kring P50-serien oklara, delvis på grund av svårigheter för oss att tolka informationen då den ännu bara presenterats på kinesiska, dels för att vissa detaljer ännu inte presenterats. Telefonen drivs enligt uppgifter som nu publicerats på Huaweis egen sajt av Snapdragon 888 4G. Även det stämmer med obekräftade förhandsuppgifter.

Presentationen var på kinesiska

Det finns i dagsläget inga tecken på att Huawei kommer att lansera P50-serien utanför Kina, uppgifter som presentationen helt på kinesiska onekligen förstärkte.

Källa