Fler tillverkare har gjort samma sak

Huawei påstås ha marknadsfört P30-kameran med systemkamerabilder

Så har det då av allt att döma hänt igen. En smartphonetillverkare ser ut att ha använt systemkamerabilder i marknadsföringen av kameran på en kommande flaggskeppstelefon. Den här gången handlar det om Huaweis P30.

Publicerad Uppdaterad

Det var inte särskilt länge sedan som Samsung ertappades med att ha använt en systemkamerabild från en bildbyrå för att marknadsföra kameran i sin nya telefonmodell Galaxy A8. Och nu tycks även Huawei ha gjort samma sak i marknadsföringen av kameran till kommande P30, en telefon som ska presenteras i samband med ett event i Paris den 26 mars. En serie bilder har lagts upp av Huawei på Weibo, med en tydlig referens till den optiska zoom på minst 5x som telefonen sägs komma rustad med. Bilderna har en lins i mitten där motivet är inzoomat och under bilderna står det ”Huawei P30 Series #REWRITETHERULES 2019.03.26”. Det står förvisso inte uttryckligen att bilderna är tagna med en P30, men det är allt annat än en subtil antydan om att så skulle vara fallet. 

10 år gammalt vulkanutbrott

Den första bilden som uppmärksammats är av allt att döma tagen av fotografen Tom Pfeiffer från Volcano Discovery och föreställer den indonesiska vulkanen Anak Krakataus utbrott år 2009. Bilden finns att köpa via bildbyrån Getty Images. En annan bild med ett barn som matar ankor på en regnig väg ser ut att komma från Jake Olson Studios och är i så fall fyra år gammal. Om bilderna mycket riktigt visar sig vara systemkamerabilder, så är det inte första gången som Huawei hamnar blåsväder för ett liknande tilltag. I augusti förra året uppmärksammades att man marknadsförde kameran i telefonmodellen Nova 3 med bilder tagna med en systemkamera. Den gången försvarade man sig något tvivelaktigt med att bilderna ”enbart är tänkta som illustrationer”. 

Källa