Oväntat drag

Huawei ser ut att ha gamingversion av Mate 20 på gång

Huawei förväntas presentera sin nya flaggskeppstelefon Mate 20 i samband med ett event i London den 16 okotober. Och nu tycks telefonen dessutom dyka upp i en gamingvariant med suffixet X.

Publicerad Uppdaterad

Huawei är en kinesisk tillverkare och gamingtelefoner är populära i Asien. Att man släpper en gamingversion av sin kommande flaggskeppstelefon Mate 20 är således kanske inte helt orimligt. Men att man lyckats hemlighålla saken så här långt är däremot intressant. För med bara en dryg vecka kvar till dess att Mate 20 och Mate 20 Pro offentliggörs i London, så kommer nu en teaser som vittnar om att en gamingfokuserad variant av telefonen är på gång. Enheten får namnet Mate 20X. 

Påstås få jättelik OLED-skärm

Huawei skriver det inte rakt ut, men att det handlar om en gamingvariant av Mate 20 är rätt uppenbart ändå. Teasern visar en telefon i ett isblock med ett first person shooter-spel i displayen och texten i tweeten lyder ”In the heat of battle, stay cool with #HUAWEIMate20X”. Några närmare uppgifter bjuder man inte på, men det finns förstås redan mängder av obekräftade uppgifter om enheten. Enligt vissa källor ska den vara rustad med en 7,21-tums OLED-skärm och ha Huaweis nya Kirin 980-chipp under skalet. 

Källa