Börjar säljas 14 februari

Huawei smyglanserar Honor 8 Lite

Huawei har lite i smyg släppt en lightversion av Honor 8.

Publicerad Uppdaterad

Ingen kunde undgå när Huawei släppte Honor 8 i höstas, den var tapetserad på anslagstavlor över hela Sverige, både i köttrymden och cyberrymden. Att telefonen nu fått en billigare variant aviseras lite mer diskret. Ryktet talade om lansering på Mobile World Congress i slutet av februari, men plötsligt bara finns den där, som kommande produkt hos CDON med preliminärt leveransdatum den 14 februari.

Förklaringen verkar vara att det är samma telefon, av bilderna att döma, som på andra håll i världen redan släppts som Huawei P8 Lite (2017). Honor 8 Lite känns som ett mer passande namn, med tanke på att den är snarlik Honor 8, än att jämföra med den två år gamla P8 Lite.

Det ser i alla fall ut att kunna bli en trevlig bekantskap för 2500 kronor. Skärmen är på 5,2 tum med upplösningen 1920 x 1080 pixel och rundade kanter. Telefonen är 7,6 mm tjock, och batteriet på 3000 mAh. Chipsetet är en Kirin 655, inte lika kraftfull som storebror Honor 8:s, förstås, och den får nöja sig med 3 gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagring. Plats för minneskort finns.

Vi misstänker att även kameran är av det lite enklare slaget då dubbla linser saknas, upplösningen är 12 megapixel. Däremot får vi fingeravtrycksläsare på baksidan precis som på storebror, och Android 7.0 med Huaweis användargränssnitt EMUI 5.0.

Honor 8 Lite ska finnas i färgerna svart, vitt, guld och blå.

Källa