Spännande nya lösningar

Huawei tar patent på fler typer av vikbara smartphones

Bild från Let's Go Digital

Huaweis lösning på en smartphone med vikbar skärm i form av telefonen Mate X har tagits emot oerhört väl. Men trots det överväger man uppenbarligen fler varianter på temat.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare i år stod kampen mellan Samsung och Huawei när det handlade om att presentera den mest intressanta och lovande lösningen på en smartphone med vikbar skärm. Och det var utan tvekan Huawei som kammade hem flest applåder med sin Mate X. Detta primärt då den både är snyggare och känns snäppet mer logisk i sin utformning än Samsungs Galaxy Fold. Samsung har som bekant valt en lösning med en liten skärm på framsidan och en större skärm som finns på insidan i hopfällt läge och som öppnas upp som en bok. Mate X har däremot en enda stor skärm på utsidan, vars kanter viks in i hopfället läge. Och fler varianter på temat tycks vara på gång. Den nederländska sajten Let's Go Digital har nämligen uppmärksammat ett antal nya Huaweipatent på telefoner med vikbara skärmar. 

Den mest intressanta lösningen kallas Model A och bjuder på en skärm som är betydligt bredare i utfällt läge än vad Mate X-skärmen är. Detta åstadkommer man genom att vika in den ena delen under den andra på baksidan. En annan lösning kallad Model C är också intressant, då den fungerar enligt ungefär samma princip, men medger att man använder en del av skärmen som ett slags ställning när man fäller ut den vertikalt. Det är förstås långt ifrån säkert att Huawei gör verklighet av de nya patenten, men det är ändå intressant att se att man tagit fram nya varianter. Både Galaxy Fold och Mate X är försenade, och hajpen kring segmentet har onekligen avtagit en smula. Sannolikt lär konceptet med vikbara smartphones få förnyad fart framåt höstkanten. 

Källa