https://www.mobil.se/nyheter/huawei-watch-gt-kommer-till-sverige
566052
Nyheter
14 dagars batteritid

Huawei Watch GT kommer till Sverige

● BILDSPEL
Huawei lanserade tillsammans med Mate 20 Pro klockan Watch GT med 14 dagars batteritid, och vi har fått veta att den kommer att börja säljas i Sverige.

I samband med lanseringen av Huawei Mate 20 Pro visade företaget också upp sin nya klocka Huawei Watch GT. Företagets tidigare klockor har varit trogna Googles system som numera heter Wear OS, tidigare android Wear, men den här gången har man valt att satsa på ett eget system kallat LiteOS.

Fördelarna med den strategin var rätt uppenbara när man presenterade klockans egenskaper. Den är relativt tunn, 11,8 mm. Huawei har ett egenutvecklat strömsnålt chip i klockan, som ska få hela 14 dagars batteritid. Detta med kontinuerlig pulsmätning och inbyggd gps.

Klockan har en 1,39 tum stor skärm med 454 x 454 pixel och är vattentät ner till 50 meters djup. Vi har inte haft tillfälle att känna på systemet ordentligt, men klockan kändes tunn och lätt, om än med lite plastig baksida. Det svenska priset ser ut att bli mellan 2000 och 3000 kronor och vi ser fram emot att få bekanta oss mer med den.