Ser ut att släppas i juni

Huaweis egna återförsäljare kan ha läckt lanseringsdatumet för Mate X

Huaweis kommande böjbara smartphone Mate X har än så länge inte fått något officiellt lanseringsdatum. Men nu tycks återförsäljaren Vmall ha läckt uppgiften av misstag. Och det ska vara juni som gäller, om informationen stämmer.

Publicerad Uppdaterad

Så här långt lutar det onekligen åt att Huaweis bidrag till segmentet med böjbara smartphones – enheten Mate X som visades upp i samband med Mobile World Congress i Barcelona – är den hetaste kandidaten när det handlar om att vinna konsumenternas gillande. Dels erbjuder den större skärmyta än Samsungs Galaxy Fold, dels har man valt ett klart läckrare sätt att vika telefonen på. Att Galaxy Fold hinner först till marknaden råder det däremot mindre tvivel om. Bara häromdagen aviserades Samsung nämligen att Galaxy Fold ska gå att förbeställa redan från slutet av den här månaden. Huawei har däremot ännu inte offentliggjort något lanseringsdatum för Mate X. Men vi kan trots allt ha fått en antydan om när telefonen är tänkt att lanseras. Detta då Mate X för en kort stund dök upp hos Huaweis egna återförsäljare VMall i Kina tillsammans med texten ”tillgänglig från juni”. 

Togs snabbt ned

Det tycks röra sig om ett misstag, för sidan togs nämligen snabbt ned efter att det hela uppmärksammats i media. Huawei har så här långt bara kommit med uppgiften om att telefonen ska släppas ”någon gång i mitten av 2019”, något som också rimmar väl med just juni månad. Det är oklart vilka marknader den blir aktuell för och något svenskt pris finns i dagsläget inte. Däremot har ett pris på 2 300 euro nämnts. Exakt när i juni telefonen kan tänkas dyka upp är oklart, och det finns förstås en möjlighet att informationen var helt och hållet felaktig.