https://www.mobil.se/nyheter/huaweis-kommande-mate-20-pro-tycks-fa-batteri-pa-mer-an-4-000-mah
565687
Nyheter
Dyker sannolikt upp på IFA-mässan

Huaweis kommande Mate 20 Pro tycks få batteri på mer än 4 000 mAh

Huawei har mer eller mindre bekräftat att det kommande flaggskeppet Mate 20 Pro kommer att få ett batteri med en kapacitet på mer än 4 000 mAh. Detta via en pressrelease av ett lite annorlunda slag.

Ta en titt på bilden här ovanför och gissa själv vad det handlar om. Den föreställer en pressrelease från Huawei som nu dykt upp hos sajten Pocketlint och som av allt att döma tycks avslöja att det kommande flaggskeppet Mate 20 Pro får ett mycket stort batteri. Så många andra sätt att tolka informationen finns inte. En tidslinje med tidigare telefoner och deras respektive batterikapacitet avslutas med en ruta som vi får anta representerar en okänd enhet och en större batterisymbol med ett frågetecken i. Både Mate 10 Pro och P20 Pro har batterier med kapaciteten 4 000 mAh, och den enhet som torde stå näst på rad att lanseras är förstås Mate 20. 

Har snackats om 4 200 mAh

Det har tidigare cirkulerat uppgifter om att Mate 20 Pro skulle få ett batteri på 4 200 mAh, vilket därmed tycks kunna stämma. I övrigt förväntas telefonen komma med Kirin 980-chipp, 6 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme. Telefonen förväntas presenteras i samband med IFA-mässan i Berlin i början av september, alternativt redan i slutet av augusti.