”Håller en hel dag”

Huaweis Mate 10 får batteri på hela 4 000 mAh

Förhandsrykten om att Huaweis kommande flaggskepp Mate 10 får ett mycket stort batteri på hela 4 000 mAh tycks stämma. Huawei har nämligen publicerat en så kallad teaser som antyder saken på ett allt annat än subtilt vis.

Publicerad Uppdaterad

En bild i sociala medier föreställande en batterisymbol med texten ”4 000 mAh”. Kan det bli så mycket tydligare? Ja. Det kan det faktiskt. Om man kombinerar det med texten ”Den där känslan när batteriet räcker hela dagen på en enda laddning. Huawei Mate 10 kommer den 16 oktober, 2017” på Twitter så blir det faktiskt hur tydligt som helst. Fast vänta nu? ”En hel dag”? Borde inte ett batteri på 4 000 mAh räcka längre än så? För att sätta batteristorleken i perspektiv en smula, så kan man exempelvis jämföra med Samsungs Galaxy Note 8 som har ett batteri på 3 300 mAh, eller Galaxy S8 Plus vars batteri ligger på 3 500 mAh. Huaweis tidigare flaggskepp Mate 9 kom också med ett batteri på 4 000 mAh. 

Oklart vilka modeller

Förutom den aningen kryptiska formuleringen om ”en dag” (menar man verkligen en dag, eller är det mer ”minst en hel dag” man avser?) så är det också oklart vilka versioner av Mate 10 som får det stora batteriet. Med största sannolikhet lär det åtminstone handla om den ordinarie Mate 10 samt Mate 10 Pro. Hade man menat enbart Pro-versionen borde det ha framgått av texten. Och att Pro-versionen skulle ha ett mindre batteri faller ju på sin egen orimlighet. Det är förstås inte omöjligt att den Lite-version som påstås offentliggöras också får det stora batteriet. Nåväl. Allt lär klarna om 10 dagar, när Huawei offentliggör sina nya Mate 10-enheter vid ett event i München. 

Källa