https://www.mobil.se/nyheter/huaweis-mate-30-pro-kan-fa-mycket-kraftigt-bojda-skarmkanter
567282
Nyheter
Bild på skärmglas läcker ut

Huaweis Mate 30 Pro kan få mycket kraftigt böjda skärmkanter

Läckta bilder som påstås visa skärmglaset till Huaweis kommande Mate 30 Pro skvallrar om en lite annorlunda design av skärmkanterna.

Huawei etablerade konceptet med böjda skärmkanter på sina topptelefoner med Mate 20-serien hösten 2018. Och så här långt har Huaweitelefonernas böjda skärmkanter åtminstone på ett ungefär sett ut som alla andra tillverkares motsvarigheter. Men med telefonmodellen Mate 30 Pro kan det bli ändring på den saken. Bilder som påstås föreställa skärmglaset till den kommande telefonmodellen har nu nämligen läckt ut, och de visar att skärmglaset böjer av med nästan 90 grader, vilket förstås innebär en mycket kraftig böj. Skärmglaset tycks även sträcka sig ganska långt runt telefonens långsidor, något som väcker frågor kring hur man har tänkt med knappar på sidorna. 

Rykten om unibody

Möjligen har Huawei funderat i de banor som Samsung tidigare var inne på med Galaxy Note Edge, det vill säga att man kan simulera olika typer av knappar på kanten beroende på vilken funktionalitet som för tillfället behövs. Det förekommer även rykten från Huaweis leverantörsled om att man experimenterat med en unibodylösning i glas, det vill säga en telefon som är helt omsluten av glas. Huaweis Mate 30-serie lär inte dyka upp förrän framåt oktober (åtminstone om Huawei väljer att följa mönstret med tidigare Mate-lanseringar), och det är förstås möjligt att designen omarbetas innan dess. Det är den ofta tillförlitlige och korrekt informerade techläckaren Ice Universe som publicerat bilderna på skärmglaset.