Kan komma ned i priser på under 10 000 kronor

Huaweis vd: Böjbara smartphones blir billigare än dagens flaggskepp

Huaweis vd Richard Yu säger i en färsk intervju att han tror att böjbara smartphones kommer att bli betydligt billigare på sikt, och att de så småningom kan komma att säljas till lägre priser än dagens ordinarie flaggskepp.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis böjbara smartphone Mate X drog ned ett riktigt klassiskt ”oooh” från publiken på Mobile World Congress när priset presenterades. Och visst, 2 300 Euro (eller motsvarande 24 700 kronor) är onekligen ett saftigt pris för en telefon, oavsett vilken funktionalitet den bjuder på. Att kalla den första generationen för mainstreamvänlig vore direkt korkat. Men Huaweis vd Richard Yu menar i en intervju med tyska Welt att segmentet kommer att få ett mycket stort genomslag på smartphonemarknaden och att man därför på sikt kommer att kunna pressa ned priserna på mer rimliga nivåer för gemene man. Framöver menar Yu att man kan komma ned i priser på under 1 000 Euro, rent av nedåt 500 Euro. Det hela beror dock förstås helt och hållet på vilket mottagande konceptet får. 

Tror inte på böjbar från Apple

Yu säger även i intervjun att han inte tror att en böjbar Iphone kommer att stå på menyn inom den närmaste framtiden. Han tror att det är uteslutet att Apple presenterar en sådan produkt i år, och förmodligen kommer det enligt Yu inte heller att ske nästa år. Yu kom även med en del kommentarer kring vad vi kan vänta oss av Huaweis produkter i framtiden, och förutom förbättrade kameror och bättre batterikapacitet menar han att artificiell intelligens kommer att få en allt större betydelse. Med tanke på de senaste årens dispyter med de amerikanska myndigheterna så fick Yu även frågan om han anser att det är vettigt att använda sig av ett amerikanskt operativsystem. Yu svarade att han föredrar det upplägget, men hävdade att man har en ”plan b” att ta till om det skulle behövas.

Källa