Ligger i nivå med framgångsrika P20-serien

Huaweis vd: Mate 20 har levererats i 10 miljoner exemplar

Huaweis populära P20-serie lyckades komma upp i tio miljoner levererade exemplar på bara fem månader. Och nya Mate 20 går enligt vd:n Richard Yu precis lika bra.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis senaste flaggskeppstelefoner i Mate 20-serien har nu passerat 10 miljoner levererade exemplar. Det hävdar Huaweis vd Richard Yu i ett inlägg på det kinesiska sociala nätverket Weibo. Det är onekligen en stark siffra, även om det inte handlar om något rekord. Huaweis succételefoner i P20-serien lyckades nämligen också passera 10-miljonersstrecket just efter fem månader på marknaden. Tittar man lite längre tillbaka i tiden så kan man jämföra med Mate 10 som tog tio månader på sig att komma upp i samma volym, medan Mate 9 noterades för fem miljoner levererade exemplar efter fyra månader. Att Mate 20-serien går bra är inte särskilt förvånande, dels med tanke på det momentum som Huawei skaffat sig med P20-telefonerna, dels med tanke på att Mate 20 Pro fått väldigt fina recensioner och dessutom utsågs till ”bästa smartphone” i samband med Mobile World Congress förra månaden. 

Oklart om Mate 20 Lite ingår

Det framgår inte av siffrorna om Huawei har räknat in den lite enklare varianten av telefonen som har suffixet Lite eller inte. Den släpptes nämligen redan i september, medan de övriga telefonerna i Mate 20-serien blev tillgängliga först i november. Huruvida Huawei kan hålla ställningarna eller inte med det kommande flaggskeppet P30 – som ska presenteras i samband med ett event i Paris om två veckor – återstår nu att se. Om inte annat kan den dock komma att möta en del konkurrens från företagets egna böjbara Mate X, som dessutom är försedd med 5G-stöd.

Källa