Annons

Hyundai släpper mobilklocka

Lagom till sommaren ska Hyundai börja sälja en mobilklocka i utvalda europeiska länder. Man styr den via pekskärmen. Pratar gör man via bluetooth-handsfree.

Publicerad Uppdaterad

Efter att LG annonserade sin mobilklocka GD910 kommer nu fler och vill vara med och slåss inom detta prylnördiga segment.

Hyundais mobilklocka MB-910 ska börja säljas i juni. Den har hela framsidan täckt av en 1,5-tums pekskärm, med 132x176 pixlar. Klockan ska enligt Hyundai också ha inbyggd mediaspelare, men eftersom minnet är begränsat till 128 MB inser man snabbt att man inte kommer att få plats med så många låtar.

Hyundai utlovar faktiskt också såväl en liten inbyggd webbläsare och en e-postklient som ska kunna styras via pekskärmen. Klockan ska kunna anslutas till dator via usb 2.0.

Om man tar fram en linjal och tittar på vilka mått klockan har inser man att det blir en rejäl klump för handleden att släpa runt på. MB-910 ska vara 58 gram tung, och den ska ha en tjocklek på 16 millimeter. Batteriet ska räcka till 3 timmars taltid och 3 dagars standsbytid, enligt Hyundai.

Källa

Mått: 58 x 44 x 16 mm

Vikt: 58 gram

Typ: Mobilklocka med gsm trippelband

Internet: Wap-browser och gprs

Display: 1,5-tums pekskärm, 132 x 176 pixel

Börjar säljas: Juni 2009

Pris: 2350 kronor