Dator i mobilen

I-mate släpper Windows 8-telefon

Windows Phone 8 finns redan i flertalet telefoner, men nu verkar det vara på väg en modell med riktiga Windows 8.

Publicerad Uppdaterad

Det rör sig än så länge bara om ett rykte, men konstigare saker har hänt i mobilvärlden. Det är tillverkaren I-mate, som mest gjort sig kända för tåligt Windows Mobile-lurar en gång i tiden, som ryktas ha en Windows 8-mobil på gång. Inte telefonsystemet Windows Phone 8, utan alltså det ”riktiga” Windows 8 som normalt återfinns i datorer.

Enheten sägs ha en 4,7 tum stor skärm, två gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte för lagring. Processorn ska vara av Intels Atom-modell och ombord ska såväl HSPA+ som LTE återfinnas. 

Som tillbehör ska det finnas en dockningsstation som medger koppling till tangentbord, mus och skärm. Bland tillbehören ska även en speciell 23-tumsskärm finnas med liknande dockningsmöjligheter. Prislappen för själva telefonen ryktas landa runt 750 dollar, alltså strax under 5 000 kronor om vi översätter dollarn direkt. Om ryktet stämmer handlar det ändå om en ganska normal prislapp för mer avancerade telefoner, men med tanke på hur sömnigt Windows 8 beter sig på ändå hyfsat modern dator med en ”riktig” processor så lär det inte gå speciellt fort på en Atom-processor.

Källa