Annons

Smart

Ica:s app hjälper dig hitta i butiken

Matvarukedjan Ica börjar med kartor över sina butiker för att du ska hitta rätt.

Publicerad Uppdaterad

Vi är fortfarande en bit ifrån den inomhusnavigering som det talas om lite då och då, även om funktionen finns till viss del i bland annat Google Maps, men Ica börjar gå ett steg på vägen. Idag lanserar de funktionen ”Hitta rätt” i sin Iphone- och Androidapp. Med den får du upp en karta över butiken när du funderar över var tidningen mobil finns någonstans exempelvis, eller fiskpinnar, ströbröd eller andra mindre viktiga saker här i livet. 

I utgångsläge är det 15 butiker som får stöd för funktionen, vilket enligt Feber innefattar Ica Maxi och Kvantumbutikerna i Solna, Häggvik, Nacka, Värmdö, Märsta, Enköping, Hälla, Kristinehamn, Oskarshamn, Värnamo, Växjö, Älmhult, Kristiandstad, Råå och Toftanäs. Ica räknar dock med att kunna bygga ut funktionen till fler butiker inom kort, även om det är en bit kvar till att täcka in kedjans 1300 butiker i landet.

Nu saknar vi bara funktionen där kartan kombineras med inköpslistan så att vi kan få en snitslad bana genom butikerna för att spara ytterligare tid.

Är det här en del av framtiden när du handlar mat, eller är det något annat du ser som mer revolutionerande (så långt det nu kan bli) med mathandling som du hellre ser? Kommentarsfältet är ditt.