https://www.mobil.se/nyheter/icenet-blir-net-1
350102
Nyheter
Namnbyte

Ice.net blir Net 1

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/646457.jpg?itok=D04BzvgR', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/646457.jpg?itok=SL0Tm5RW', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/646457.jpg', w: 320, h: 179, title: ' ' },]
I samband med att man inleder en utbyggnad och uppgradering av nätet kommer operatören Ice.net att byta namn.

Under våren börjar Ice.net sin övergång till ett nät från Ericssons, som ska medför högre hastigheter och bättre täckning. I den svenska delen av operatörens skandinaviska nät uppger man att yttäckningen öka från 90 till 95 procent. Den maximala hastigheten ska ökas från dagens 3,1 Mbit/s till 14,4 Mbit/s då uppgraderingen är avslutad.

Utbyggnaden och uppgraderigen inleds i slutet av maj och lagom till detta passar Ice.net på att byta namn och varumärke. Från och med den 10 maj kommer operatören att heta Net 1.

- Vår offensiva utbyggnadsplan gör det möjligt för oss att möta en starkt ökande efterfrågan på våra tjänster och ytterligare förbättra vårt erbjudande. Investeringarna i vårt nät är nyckeln i vår tillväxtstrategi och en central del i vår ambition att vara den aktör som erbjuder marknadens mest tillgängliga lösningar för mobil kommunikation, säger vd Per Borgklint i ett pressmeddelande.