https://www.mobil.se/nyheter/ifa-massan-i-berlin-ar-igang-och-mobil-ar-pa-plats
567496
Nyheter
IFA 2019

IFA-mässan i Berlin är igång och Mobil är på plats

● BILDSPEL
IFA är en av världens största teknikmässor och många nya produkter presenteras här.

Vi har redan sett lanseringen av Asus spelmobil Rog Phone 2 och deras smarta klocka Vivowatch SG, men det är först på fredag den 6:e september som mässan öppnar. Innan dess har dock många företag presentationer av sina nya produkter för inbjudna journalister. 

Sony, Huawei, Nokia

I kalendern märks kanske framförallt Sony som har sin presskonferens torsdag klockan 13 och där man väntar sig en till formatet mindre efterföljare till den långsmala Xperia 1. På fredagen har Huawei-chefen en presentation där han ska visa upp bolagets nya systemchipp och senare på fredagen har Honor en lansering som kan bli intressant, inte minst med tanke på den amerikanska blockaden. Dessutom presenterar bland andra Nokia/HMD Global, Motorola och många andra nyheter.

Stökigt under förberedelserna

Än så länge är dock mässan en byggarbetsplats, som man kan se på bilden ovan. Trots det finns det alltså företag som håller presentationer i mer eller mindre färdiga montrar, eller i separata lokaler i centrala Berlin. Vid en promenad på det stökiga mässområdet kunde vi inte avslöja några riktiga nyheter, men såg bland annat Huaweis monter där skyltar förkunnade att Huawei P30 Pro får Android 10. Nokia, Fitbit och Sony var andra som jobbade febrilt på att få montrarna klara.

Ämnen