https://www.mobil.se/nyheter/ifa-netatmo-visar-hemlarm-med-kamera-och-mobilkoppling
567477
Nyheter
Ingen månadskostnad

IFA: Netatmo visar hemlarm med kamera och mobilkoppling

● BILDSPEL
Larmpaketet består av bevakningskamera, sensorer för dörrar och fönster, en siren för att signalera larm och givetvis även en koppling till mobilen.

Att skaffa ett hemlarm kan innebära både en stor inledande kostnad och återkommande avgifter varje månad. Netatmos larmpaket med kamera, sensorer och larmsiren säljs som separata delar så att man skälv kan välja hur man vill sätta ihop det. För ungefär 4000 kronor får du en bevakningskamera, ett paket med tre stycken dörr/fönstersensorer och en inomhus siren för att signalera när larmet går och därmed kanske skrämma bort de objudna gästerna.

Mobilkoppling

Allt styrs via en app i mobilen och där får du alltså till exempel bilder från kameran när den känner igen ett ansikte som inte är bekant, där får du avisering om ett fönster eller en dörr med sensor öppnats. Kameran känner igen ansikten och kan på det sättet se till att du inte får varningar om någon familjemedlem fastnar på bild. Så fort en okänd person upptäcks så får du en avisering till telefonen. Videoklipp som kameran spelar in sparas lokalt på ett internt minneskort i själva kameran, men det ska även gå även att ställa in så filmerna sparas på användarens Dropbox-konto. Netatmo erbjuder alltså ingen molntjänst för att ge tillgång till materialet, vilket är en av förklaringarna till att det inte finns någon abonnemangskostnad för larmtjänsten. Det är annars vanligt att den här typen av bevakningskameror kommer med abonnemang som låter dig spara mer eller mindre av allt inspelat material med en tillhörande abonnemangskostnad.

Larmsystemet aktiveras automatiskt när användaren går hemifrån och stängs av när man kommer hem. Det ska även gå att ställa in regler för hur larmet ska fungera i den tillhörande appen. 

Kamera, sensorer och siren

Utöver kamera består systemet alltså av sensorer för dörrar och fönster och de reagerar på vibrationer och att fönster eller dörr öppnas, alltså tecken på att någon försöker eller har tagit sig in. I appen kan du kontrollera status för varje sensor. Liksom med kameran signalerar sensorerna till appen om något registreras. Sirenen ljuder med en volym på 110 decibel och är tänkt att dels skrämma tjuvarna på flykt men även att uppmärksamma folk i omgivningen. Den aktiveras när någon av sensorerna eller kameran märker ett inbrott och går att aktivera eller stänga av i appen.

Du kan kombinera ihop det eget larmsystem och kameran som heter Smart Indoor Camera kostar 2000 kr. Till den kan du koppla en siren och upp till 12 sensorer. Sirenen kostar 850 kronor och sensorerna som klistras fast säljs i 3-pack för 1100 kronor. Kameran och sensorerna finns tillgängliga nu medan sirenen kommer först i slutet av september.