Mer tech från möbeljätten

Ikea släpper bluetooth-högtalare

Möt Eneby, möbeljätten Ikeas första bluetooth-högtalare någonsin. Den kommer i två storlekar och den mindre ser ut ungefär som en gammal transistorradio gjord i tyg.

Publicerad Uppdaterad

Missförstå oss inte nu. Den är faktiskt rätt snygg, Ikeas bluetooth-högtalare Eneby. Men den mindre varianten ser faktiskt ut precis som en sådan där gammal transistorradio som man inte sällan kunde hitta i industriverkstäder på 70-talet. Ett handtag ovanpå och en stor ratt uppe i ena hörnet av frontstycket. Det är faktiskt inte bara Ikeas första bluetooth-högtalare någonsin, utan Ikeas första högtalare överhuvudtaget. Och självfallet måste det till en smula monteringsarbete för att sätta ihop den. Allt annat vore nästan att betrakta som ett helgerån. 

Klarar åtta enheter

Den mindre varianten med handtaget är förstås tänkt som en mer portabel högtalare, och det är därför den är rustad med handtag. Storleken ligger på 20 x 20 centimeter. Den som väljer den större varianten får faktiskt en rätt rejäl pjäs på 30 x 30 tum (tänk LP-skiva, så får du en uppfattning om vad vi snackar om). Man kan även välja mellan svart eller grått polyestertyg samt mellan svart eller vit plast. Högtalaren klarar upp till åtta tillkopplade enheter och en batteritid på 10 timmar utlovas om man köper till batteripacket som kostar 199 kronor. Det går även att köpa till ett högtalarställ för 99 kronor till den större varianten. För själva högtalaren tar Ikea 499 respektive 895 kronor. Den större varianten är för övrigt exakt måttanpassad för den populära hyllan Kallax. 

Källa