För den som helst undviker Google Assistent

Ikeas rullgardiner får nu stöd för Apples Homekit

Den som satsat på Apples ekosystem för smarta hem kan glädjas åt att Ikea nu försett sina rullgardiner Fyrtur med stöd för Homekit.

Publicerad Uppdaterad

Den som vill kontrollera den svenska möbeljätten Ikea:s rullgardiner Fyrtur har så här långt varit hänvisad till den tillhörande fjärrkontrollen, alternativt någon av AI-assistenterna Alexa eller Google Assistent. Men nu finns ännu ett alternativ, närmare bestämt Apples smarta hem-plattform Homekit. Det innebär att man kan använda sig av både Apples Hem-app och AI-assistenten Siri för att styra rullgardinerna.

Det går även att programmera rullgardinerna så att de följer diverse scheman, eller så kallade scener. För den som vill få det hela att fungera krävs det att man även använder sig av Ikeas gateway Trådfri. Uppdateringen rullas ut successivt, så de Apple-användare som fortfarande inte kan kontrollera sina rullgardiner via Homekit behöver bara vänta tålmodigt till dess att den nya firmware-versionen är på plats. Förutsatt att man redan har anslutit Trådri till sitt Homekit-hem så ska rullgardinerna dyka upp i Hem-appen med automatik. 

Källa