1
1
https://www.mobil.se/nyheter/infor-lanseringen-xiaomi-mi-11-ska-saljas-utan-laddare
569720
Nyheter
falskt
Förbättrad kamera

Inför lanseringen: Xiaomi Mi 11 ska säljas utan laddare

Måndag 28 december lanserar Xiaomi sin Mi 11-serie av telefoner, men nu står det klart att Xiaomi liksom Apple och Samsung tycks avstå från att skicka med laddare.

Det är vd:n för Xiaomi, Lei Jun, som på Weibo postat en bild på kartongen till Xiaomi Mi 11, det nya flaggskeppet, och där samtidigt bekräftar att telefonen kommer säljas utan laddare. Argumentet för att inte skicka med laddare i paketet är av miljöskäl hävdar han. Därmed följer alltså Xiaomi Apple ochs om det verkar Samsung i spåren och levererar telefonen i en mindre förpackning. Man räknar alltså med att kunderna redan har laddare hemma som de kan använda. 

Kartongen avslöjar att telefonen ska få ljud signerat Harman Kardon som ju är Samsung-ägda samt att telefonen ska ha en Super Amoled-skärm med HDR10 Plus-stöd samt en AI-kamera på 108 megapixel. Det har talats om att kamerorna i Xiaomi 11 Pro ska vara en blygsam uppgradering jämfört med föregångaren och det ser ut som att det framförallt handlar om uppdatering på mjukvarusidan där AI ska bidra med förbättrad kameraprestanda i mörker. Xiaomi postade på julafton en film där de visade en film med jultema som demonstrerar nattläget i kameran. 

Xiaomi Mi 11 lanseras alltså för den kinesiska marknaden den 28 december medan en global lansering där vi även får veta mer om när den kan komma till Sverige troligen dröjer till början av 2021. Xiaomi Mi 11 blir som det ser ut den första telefonen med Qualcomms nya systemchipp Snapdragon 888, den krets som ska sitta i de flesta flaggskeppsmobiler under året som kommer.

Kinesiska lanseringen av Xiaomi Mi 11 sker 19.30 lokal tid, vilket är 12.30 svensk tid. Mobil rapporterar så klart så snart vi får officiella detaljer om nya flaggskeppen.

Ämnen