Fast programvara upptäckt

Information om två Sonytelefoner kallade Sphinx och Horus dyker upp

Den mystiska smartphone med tre kameralinser på bakstycket som det tidigare läckt ut påstådda bilder på kan vara nära ett offentliggörande.

Publicerad Uppdaterad

För en kort tid sedan läckte bilder på en tidigare helt okänd Sonytelefon ut. Bilden visade bakstycket på en telefon med tre kameralinser, något som hittills bara funnits på en enda Sony-telefon, nämligen Xperia 1. Men till skillnad från den telefonen så hade enheten på bilden kamerorna placerade i ena hörnet snarare än i mitten. Enligt den kinesiska techläckaren Zackbuks skulle det handla om en telefon kallad Xperia 1v alternativt Xperia 1s, som ska presenteras vid ett event i Tokyo den 9 juli, det vill säga på tisdag nästa vecka. Och nu kan mer information om både den telefonen samt en eventuell variant på den ha dykt upp. 

Kan presenteras på IFA

Det är fast programvara till två nya Sony-enheter kallade ”J8010 Sphinx” och ”J8020 Horus” som nu dykt upp på kodförvaringssajten Xperifirm, en tredjepartssajt för fast programvara för Xperia-telefoner. Enligt en användaragentprofil så ska den förstnämnda telefonen ha en skärm med upplösningen 3 840 x 1 644 pixlar, det vill säga samma upplösning som Xperia 1. Den andra enheten har en 1080p-skärm med bildförhållandet 16:9. Om telefonerna inte offentliggörs nästa vecka, som rykten gjort gällande, så kan de möjligen presenteras i samband med IFA-mässan i september. 

Källa