Försenade igen

Inga Airpods under granen

Apple verkar ha stött på patrull med sina trådlösa hörlurar till Iphone, och nu står det klart att de inte blir klara till jul heller.

Publicerad Uppdaterad

Iphone 7 saknar som bekant vanligt headsetuttag. Vid lanseringen i september försökte Apple på sedvanligt Apple-vis vända vad som egentligen enbart var en försämring till något positivt, genom att samtidigt lansera det trådlösa headsetet Airpods.

Pinsamt nog för Apple blev Airpods inte bara inte klara i tid till säljstart av Iphone 7, de är fortfarande inte klara tre månader efter lansering, och nu står det klart att de inte blir klara till jul heller. Sist Apple hade en liknande försening var med den vita Iphone 4 2010.

Enligt Wall Street Journal, som citerar en anonym källa, beror det på att det är en tekniskt krävande produkt. Bägge headseten måste ta emot signaler via bluetooth, och därför synkroniseras. Ljudet måste alltså spelas upp samtidigt i båda lurarna och den ena luren ska känna av om den andra till exempel tas ut ur örat så den inte längre används. Det här sägs Apple har problem att lyckas med. Inget av detta har dock hindrat Samsung och Jabra från att få ut liknande produkter på marknaden.

Källa