1
1
https://www.mobil.se/nyheter/inga-bevis-for-censur-i-xiaomi-mobiler
571501
Nyheter
falskt
Inget spioneri

Inga bevis för censur i Xiaomi-mobiler

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/xiaomi_11t_pro_-_3.jpg?itok=WXL-E1v4', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/xiaomi_11t_pro_-_3.jpg?itok=s1MFKVpY', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/xiaomi_11t_pro_-_3.jpg', w: 2000, h: 1126, title: ' ' },]
Påståenden om inbyggd censur i Xiaomi-mobiler saknar grund enligt tyska BSI.

Det finns inga påvisbara spår av censur i mobiler från Xiaomi. Det säger den tyska myndigheten för informationssäkerhet, Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) i ett uttalande. Det var efter anklagelser om att mobiler från Xiaomi skulle innehålla inbyggda funktioner för att upptäcka specifika termer som "Free Tibet", "Long live Taiwan independence" och "democracy movement" som myndigheten började undersöka saken. Efter att ha arbetat med undersökningen sedan september 2021 har man nu kommit till slutsatsen att Xiamois mobiler inte innehåller någonting som kräver vidare undersökningar eller andra åtgärder.

En talesperson för Xiaomi säger till Mobil apropå tyska myndighetens uttalande att myndighetens granskning "bekräftar vårt åtagande att arbeta transparent och ansvarsfullt, med våra kunders integritet och säkerhet som högsta prioritet. Granskningen har bevisat att vi följer lagar för datasäkerhet och integritet på både nationell och EU-nivå, samt alla relevanta EU-standards för våra enheter. Vi välkomnar utbyte med användare, kontrollanter och andra intressenter likt BSI eftersom vi strävar efter att hela tiden förbättras och prioritera innovation.”

Källa