https://www.mobil.se/nyheter/inga-fler-windows-mobiler-f-r-windows-10
561068
Nyheter
Backar om löfte

Inga fler Windows-mobiler får Windows 10

En gång i tiden lovade Microsoft att alla mobiler med Windows Phone 8.1 skulle få Windows 10. Verkligheten blev en annan.

I torsdags kom äntligen den sedan länge utlovade uppdateringen av Windows Phone 8.1 till Windows 10, drygt ett år efter att betaprogrammet påbörjades, till de första 15 Lumia-modellerna. Och de sista, skulle det visa sig. Microsoft har gått ut med ett förtydligande om att det inte blir någon andra våg med uppdateringar.

Annat lät det för ett år sedan. Då skulle i stort sett alla mobiler med Windows Phone 8.1 få Windows 10. Senare backade man om att modeller med 4 GB lagringsutrymme, vilket bara var ett fåtal, skulle få systemet. Modeller med 512 MB arbetsminne skulle fortfarande få Windows 10, men "kanske inte med alla funktioner" som man uttryckte sig då. Nu blir inte bara mobilerna med 512 MB arbetsminne eller 4 GB lagring utan, utan även alla mobiler från Lumia 925 och bakåt, inklusive den populära kameramobilen Lumia 1020.

Microsoft anger som orsak att man lyssnat på feedbacken från betaprogrammet Windows Insider, där färre personer med de svagare modellerna rapporterade att de skulle rekommendera uppdateringen till en vän eller var nöjda med uppdateringen. Men därmed försöker man ju bara skjuta över ansvaret på användarna för att man inte lyckats skapa ett mobilsystem som var så lättviktigt som man hoppats, och att man lovat mer än man kunde hålla.

Källa