Avfärdas av Honor-vd:n Zhao Ming

”Inga planer på att knoppa av Honor från Huawei”

Honor har på ganska snabbt tid gått från att ha varit ett namn på en serie telefoner från Huawei till att uppfattas mer och mer som ett fristående märke, och rykten om att verksamheten skulle knoppas av och bli ett eget bolag har cirkulerat under lång tid. Men Honor-chefen Zhao Ming förnekar nu bestämt att det finns några sådana planer.

Publicerad Uppdaterad

Från början – det vill säga 2013 – var Honor ett namn som Huawei satte på telefoner som var riktade primärt mot en yngre målgrupp. Men med tiden har det kommit att bli ett varumärke som i princip står helt på egna ben. Honor är nu mer också en i hög grad oberoende enhet inom Huawei, åtminstone när det gäller den rent marknadsmässiga aspekten. Tekniskt handlar det dock förstås till stor del om Huawei-produkter.  

Inga sådana planer

En djupare separation från Huawei genomfördes tidigare i år, men det har även förekommit spekulationer om att Honor skulle vara på väg att knoppas av och bli ett eget bolag helt och hållet. Men den saken går nu Honor-vd:n Zhao Ming ut och förnekar. Enligt henne finns det inga som helst planer på att knoppa av verksamheten från Huawei. Ming menar att Honor även i framtiden att vara en en del av Huawei, och att man inte kommer att ägna sig åt egen forskning eller utveckling. 

Källa