https://www.mobil.se/nyheter/inga-planer-pa-nagra-nya-mi-note-eller-mi-max-telefoner-i-ar
567193
Nyheter
Besked från Xiaomis vd

Inga planer på några nya Mi Note- eller Mi Max-telefoner i år

Xiaomi väljer att begränsa sitt utbud på smartphonesidan under 2019. Vi får nämligen inte se någon ny Mi Note i år, och inte heller någon ny Mi Max.

Det finns en hel del telefoner i mellansegmentet från Xiaomi, vilket i någon mån förklarar beslutet att inte släppa någon ny Mi Note eller Mi Max under 2019. Beskedet kommer direkt från Xiaomis vd Lei Jun, som valde att gå ut med uppgifterna på det kinesiska sociala nätverket Weibo. I inlägget bekräftar Lei Jun att man väljer att fokusera på flaggskeppstelefonerna i Mi-serien samt Mi Mix och nya Mi CC. Man fokuserar även mer på Redmitelefoner som K20 och Redmi Note. Mi Note var förvisso till en början en flaggskeppstelefon, men har sedan ett par år tillbaka blivit en mellansegmenttelefon. Mi Note 3 från 2017 har till exempel ett Snapdragon 660-chipp. 

Ingen bjässe

Mi Max är en lite mer allmänt känd telefonmodell, som gjort en hel del för varumärket Xiaomi, då man var tidigt ute med riktigt stora skärmar med smala kanter. Förra årets Mi Max begåvades med en skärm på hela 6,9 tum och kan därmed nästan klassas som en surfplatta. Den hade även ett massivt batteri på hela 5 500 mAh. Telefonserien är dock inte nedlagd, vilket torde komma som en tröst för alla som uppskattar extremt stora telefoner. Möjligen dyker en ny Mi Max upp under 2020. 

Annons