Stöd för penna i S21 Ultra och i Galaxy Z Fold

Inga tecken på fler Samsung Note-mobiler – Note 20 kan vara den sista

Samsung Galaxy Note 20 kan vara den sista modellen någonsin i Samsungs serie av Note-telefoner.

Publicerad Uppdaterad

I mobilbranschen är läckor och rykten inför kommande produktsläpp vanliga. Ofta vet vi ju mycket om kommande produkter redan innan de är lanserade, eftersom underleverantörer, återförsäljare och andra som har förhandsinformation inte alltid lyckas behålla hemligheterna för sig själva.

Brist på läckor

Den här gången är det bristen på läckor som styrker uppgifter om att Samsung kan komma att skrota sin Note-serie av telefoner. Vi har tidigare rapporterat om att S-serien och de vikbara mobilerna i Z-serien kan bli Samsungs flaggskepp framöver och de uppgifterna har nu stärkts ytterligare. Det är Max Weinbach vid Androidpolice som listar de flaggskeppsmodeller vi ska kunna vänta oss från Samsung under nästa år. Modellerna i fråga är S21 FE, S21, S21 Plus, S21 Ultra, Z Fold 3, Z Flip 3, Z Fold FE samt uppgifter om att tre av dessa ska ha stöd för S-Pen. 

Lika och olika

Den senaste tiden har S-serien och Note-serien varit relativt lika i vad de erbjuder, med stödet för penna då som ett tydlig skillnad. Genom att introducera stöd för S-pen, som uppgifterna hävdar, även i till exempel S21 Ultra och i Z Fold 3 så skulle Samsung ge de vikbara telefonerna en betydligt tydligare roll i produktfloran.

Nästa flaggskeppslansering från Samsungs sida är enligt envisa rykten S21-serien och den ska enligt uppgifterna komma redan i mitten av januari.

Källa