https://www.mobil.se/nyheter/ingen-klassisk-h-rlursutg-ng-p-htc-u11
563334
Nyheter
Obekräftade uppgifter

”Ingen klassisk hörlursutgång på HTC U11”

HTC U11 presenteras den 16 maj. Då får vi veta om ryktet om en slopad hörlursutgång stämmer.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/maxresdefault.jpg?itok=P8OtIZCR', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/maxresdefault.jpg?itok=A48f-pRj', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/maxresdefault.jpg', w: 1280, h: 720, title: 'HTC U11 presenteras den 16 maj. Då får vi veta om ryktet om en slopad hörlursutgång stämmer. ' },]
Den 16 maj får vi veta allt om HTC:s nya flaggskeppstelefon U11, men till dess får vi nöja oss med rykten om enheten. Och de senaste obekräftade uppgifterna gör gällande att HTC kommer att slopa den klassiska 3,5-millimetersutgången för hörlurar på den nya telefonen.

ROM-utvecklaren LlabTooFeR på Twitter brukar vara mycket väl underrättad när det gäller uppgifter rörande taiwanesiska HTC. Därför är det extra intressant att just LlabTooFeR nu uppger att den kommande flaggskeppsenheten HTC U11 inte kommer att ha någon klassisk 3,5-millimetersutgång för hörlurar. I stället påstås HTC skicka med en adapater. 

Följer andra i spåren

Apple var tidigt ute med att slopa 3,5-millimetersutgången, som man dels menar är skrymmande, dels är föråldrad. Därefter har flera andra tillverkare följt efter, och om uppgifterna stämmer lär alltså även HTC välja den vägen. Detta trots att många konsumenter starkt ogillar greppet, som innebär att ens klassiska lurar kommer att behöva anslutas med en adapter eller dongel. 

Går via USB-C

HTC:s sägs ha en lösning där man använder en USB-C-port för både laddning och anslutning av hörlurar. Det som talar emot att uppgifterna stämmer är att ingenting nämnts om saken i den tidigare läckta informationen om telefonens specifikationer.