Google begränsar lanseringen

Ingen LG G Watch till Sverige i sommar

Android Wear-försedda LG G Watch släpps i Danmark inom ett par veckor. Men här i Sverige blir det inget släpp ännu.

Publicerad Uppdaterad

LG är tillsammans med Asus, HTC, Motorola och Samsung en av de tillverkare som håller på att bygga kroppsburna prylar för Googles Android Wear-gränssnitt. En av de produkter som kommer vara först ut med Android Wear är den smarta klockan LG G Watch, vilken står klar för släpp i slutet av juli.

I Sverige lyser dock en lansering med sin frånvaro ännu. Det är Google som har valt att begränsa lanseringen av de första Android Wear-produkterna till 27 länder globalt. I Norden är det därför bara Danmark som kommer få ta del av LG G Watch nu i juli.

– Vi hoppas att kunna utöka försäljningen av G Watch till övriga nordiska länder längre fram, säger Hanna Glaas, pr-chef för LG i Norden.

LG G Watch är en vattentät och IP67-klassad klocka utrustad med en LCD-skärm på 1,65 tum med 280 x 280 punkters upplösning. Klockan väger 63 gram och har ett Snapdragon 400-processorchip under skalet. Batteriet levererar 400 milliamperetimmar och LG G Watch har gyrometer, accelerator och kompass samt kommer släppas i en vit och en svart variant.

För den som ändå är sugen på en klocka finns det dock inget som hindrar den som vill att helt enkelt åka till Danmark och köpa en. Språkstödet är dock än så länge enbart engelska och inte svenska.