Yotaphone för alla

Inkcase imponerar

E-papper sägs vara lösningen på skärmars strömförbrukning, Inkcase har prylen som ska bevisa det.

Publicerad Uppdaterad

Förra året gjorde ryska Yotaphone succé med sin Androidtelefon vars baksida bestod av en sekundär skärm med E-papper. Singapore-baserade Inkcase tyckte det lät som en bra idé, men gillade inte att vara låsta till en telefonmodell. Därför skapade de skal till Iphone och Galaxy S4 utrustade med bluetooth och vars baksida bestod av en skärm med E-papper tillsammans med ett par styrknappar. Med den kunde du läsa e-böcker, hålla koll på träningsappen och så vidare med en i alla fall teoretiskt mindre strömförbrukning än din vanliga skärm. Men det var förra sommaren, nu laddar de om.

På Mobile World Congress i år går de ett steg längre. E-pappersskärmen är numera en lös enhet som klickas i ett vanligt plånboksfodral till telefonen. På så vis behöver du inte bekymra sig om vilken modell som passar eller om du köper en ny telefon, eftersom kostnaden för ett mobilskal är betydligt mindre än hela paketet med E-skärm. Samtidigt passar de även på att öppna upp utvecklingskitet för tredjepartsutvecklare för att ge ytterligare möjligheter till tekniken.

Inkcases nya produkt kommer att släppas under våren, troligen till samma pris som föregångaren, det vill säga ungefär 130 dollar för skärmenhet och skal.