Tävling för framtidens tjänster

Innovatörer tävlar i Internet of Things

Med en prispott på sammanlagt 80 000 Euro ska europeiska entreprenörer lockas att utveckla idéer där Internet of Things är en viktig del.

Publicerad Uppdaterad

Tävlingen som nu är öppen för nya anmälningar kallas för Idea Challenge och ska locka deltagarna att ta fram framtidens nya teknikprodukter och -tjänster. Deltävlingar hålls i åtta olika europeiska städer och bakom tävlingen står EIT ICT och Sting som är en affärsinkubator där forskning, näringsliv och Stockholm Stad samverkar.

Tävlingen inleddes redan i våras med fyra av åtta delområden avklarades och lockade 600 startups och innovatörer från hela Europa att registrera sig. Förutom Internet of Things avhandlas i tävlingen områden som smarta energisystem, it-säkerhet och integritet samt hälsa.

− Internet of Things står för den absolut mest spännande utvecklingen inom den digitala och mobila industrin. Genom Idea Challenge kan vi erbjuda ett antal nya Internet of Things-bolag både finansiering och affärsutvecklingshjälp, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth) i ett pressmeddelande.

Som deltagare i tävlingen kan man registrera sig idag och de tio bästa bidragen kommer att få pitcha sin idé för en jury på Internet of Things-finalen den 13 november i Stockholm. Juryn består av experter på just Internet of Things, bland dessa Mobils chefredaktör Marlène Sellebråten. Vinnarna tar hem prispengar på 40 000, 25 000 och 15 000 euro och får dessutom coachning och gratis kontorsplats på ett av EIT ICT Labs kontor i Europa för att kunna förverkliga sina idéer.

Tävlingen presenterades idag på konferensen Internet of Everything for Real som du kan följa direkt här.