https://www.mobil.se/nyheter/instagram-agerar-mot-n-that
561991
Nyheter
Anti-trollverktyg

Instagram agerar mot näthat

Instagram har rullat ut en funktion som gör att man kan filtrera oönskade kommentarer efter specifikt innehåll.

Det är inte alla kommentarer som är önskvärda på sociala medier och det finns gott om spammare och troll som utnyttjar kommentarsmöjligheterna. Ett sätt att försöka bekämpa det är att blockera och rapportera alla oönskade inlägg, men det är en tidskrävande och inte allt för effektiv lösning.  

Nu har Instagram kommit med något som i och för sig inte kan ses som en slutgiltig lösning på problemet, men i alla fall ytterligare ett hjälpmedel på vägen. I ett blogginlägg meddelar företaget att alla användare numera har möjlighet att filtrera bort kommentarer baserat på ord som de innehåller. Det nya verktyget hittar man genom att klicka på kugghjulsikonen i ens profil. Sedan kan man välja vilka ord som man finner olämpliga. Kommentarer som innehåller de ord man väljer kommer efter det att automatiskt döljas från ens inlägg. 

Instagrams VD och medgrundare Kevin Systrom skriver i blogginlägget att de är medvetna om att verktygen som Instagram tillhandahåller inte är den enda lösningen på ett komplext problem, men att tillsammans så kan man jobba för att Instagram ska vara ett vad han kallar "säkert ställe för självförverkligande". 

Ämnen