Ny design och meddelanden som försvinner

Instagram bygger om: Försvinnande meddelanden och nya tjänster

Nu blir det enklare att hitta nya funktionen Reels och shopen.

Publicerad Uppdaterad

Instagram meddelar att deras app kommer att få några mindre förändringar i utseendet, närmare bestämt två nya flikar. Den ena leder till Reels som är avdelningen med korta videoklipp, Instagrams konkurrent till Tiktok. Reels lanserades för några månader sedan, men nu blir det enklare att hitta tack vare en flik som leder till avdelningen direkt från startsidan.

De introducerar även en Shop-flik som ska göra det enklare för användare och kreatörer att nå varandra. Uppdateringen är redan släppt, men som vanligt kan det ta ett tag innan den dyker upp i din telefon.

Meddelanden som försvinner när de lästs

Samtidigt meddelar Facebook som äger Instagram att en annan funktion är på gång. Det är möjligheten att skicka meddelanden som försvinner.

I Snapchat finns möjligheten att skicka meddelande som försvinner när mottagaren har läst dem, och nu kommer alltså en liknande funktion även till Facebook Messenger och Instagram. Funktionen kallas Vanish Mode och har tills vidare bara introducerats i USA, Kanada, Mexiko, Peru och Bangladesh men ska längre fram komma att dyka upp även i andra länder.

Funktionen används genom att öppna en chatt och svepa uppåt. Sedan går det att skriva meddelanden som när de har lästs av samtliga mottagare kommer att försvinna. För att sedan hoppa tillbaka till vanligt chattläge är det bara att svepa uppåt en gång till.

När Vanish Mode kommer att dyka upp i Sverige är inte sagt.