Annons

Säkrare Instagram för ungdomar

Instagram inför extra säkerhet – begränsar möjligheterna till kontakt

Nu ska det bli svårare för obehöriga vuxna att kontakta ungdomar på bilddelningstjänsten.

Publicerad Uppdaterad

Nu tänker Instagrams ägare Facebook börja introducera nya säkerhetsfunktioner på bilddelningstjänsten som ska göra det säkrare för ungdomar mellan 13 och 18 år.

Det kommer bland annat inte längre att vara möjligt för vuxna användare att skicka direktmeddelanden till ungdomar om ungdomen inte redan följer den vuxna användaren på Instagram. Detta för att undvika att ovälkomna vuxna ska kunna skicka otrevliga meddelanden till unga användare.

Det kommer dessutom att bli svårare för vuxna användare att hitta och börja följa användare som är 18 år eller yngre, samt att unga användare kommer uppmanas att iaktta försiktighet när de blir kontaktade av okända vuxna. De kommer även att uppmanas att göra sina konton privata för att ytterligare försvåra för obehöriga att hitta och försöka ta kontakt med dem.

Även föräldrar ska få bättre hjälp i form av en föräldraguide som Instagram har tagit fram i samarbete med The Child Mind Institute och ConnectSafely.

Flera av de nya säkerhetsfunktionerna har redan lanserats i ett flertal länder och kommer att dyka upp under de kommande veckorna.

Källa