Fans ska prenumerera på exklusivt innehåll

Instagram planerar att ta betalt för att du ska se vissa inlägg

Nya fynd hos Instagram visar att de antagligen kommer att införa prenumerationer för sina kreatörer inom en snar framtid. Det skulle innebära ett nytt sätt för instagramanvändare att få betalt för sina inlägg.

Publicerad Uppdaterad

Redan tidigare i år pratade Instagrams chef om att hitta på nya sätt att låta kreatörer tjäna pengar på sitt skapande som presenteras på Instagram. Detta genom att låta följare betala för att få se exklusivt innehåll. Detta kan vara ett sätt för Instagram att kliva bort från vanlig reklam och tjäna pengar på andra sätt. Något som i sin tur kan vara en lösning på problemet att Apple har infört regler som gör att användare kan hindra appar från att samla in data, vilket i sin tur leder till sämre möjligheter för appar som Facebook och Instagram att använda den här datan för att rikta reklam. 

Prenumerera på exklusivt innehåll

Det som gör att det här verker troligt är att det har rapporterats om att det dykt upp flera möjligheter för att göra köp i appen i Instagram. De nya tilläggen kallas nämligen Prenumeration. Priserna verkar ligga mellan 0,99 dollar och 4,99 dollar. Hur lång period kostanden gäller står inte. Om man betalar för en prenumeration ser det ut som om man får en markering som syns när du kommenterar på kreatörens inlägg och när du skickar direktmeddelanden vilket gör att en kreatör kan prioritera vilka kommenatarer och meddelanden denne vill besvara. 

Instagram kan även ha andra idéer för hur kreatörer (och de själva) ska kunna tjäna pengar på plattformens innehåll framöver. I sociala medier-världen är det annars främst Onlyfans som skapat uppmärksamhet genom att låta användare ta betalt för det innehåll de lägger upp, i Onelyfans fall dock främst innehåll av sexuell typ, något Instagram håller sig borta från. Onlyfans gick i slutet av sommaren ut och sa att de skulle förbjuda sexuellt innehåll på sin plattform som växt mycket under det senaste året, ett beslut de dock kort efter drog tillbaka.

Källa