Annons

Rullbart på väg

Inte bara vikbart: Samsung Display bekräftar rullbara skärmar

VD:n för Samsung Displays har bekräftat ryktena om att rullbara skärmar är i antågande. Sannolikt hamnar de i konsumentprodukter under nästa år.

Publicerad Uppdaterad

I ett uttalande från Samsung Display bekräftas teorierna om att Samsung arbetar med att ta fram smartphones med rullbara skärmar. LG har tidigare presenterat sin konceptmobil LG Rollable, men nu bekräftas alltså även från Samsungs håll att den här typen av mobiler är i antågande på bredare front. Exakt vilka formfaktorer man kommer att ta fram nämns dock inte. Uppgifterna kommer ifrån Samsung Displays vd Choi Kwon-Young och är väl därför att anse som förhållandevis säkra. 

Det ska väl dock sägas att Kwon-young inte bekräftade att skärmtekniken skulle användas av systerföretaget Samsung Elecronics, men det känns kanske som en förhållandevis säker gissning. 

Det här betyder dock inte att man tar sin hand från den vikbara marknaden utan Kwon-young uttalade sig snarare som att man kommer att ytterligare utforska vad som kan göras med dessa skärmar för att utveckla dem ytterligare. Möjligen syftas här på billigare modeller med vikbara skärmar för att bredda segmentet. 

När får vi då se de här rullbara skärmarna i smartphones? Ja, om man ska tro rykten så är 2022 en bättre gissning än 2021, men det återstår att se. 

Källa