Användare har upptäckt

Inte samma kamera i alla Galaxy S6

Flera användare har upptäckt att olika kamerasensorer sitter i olika exemplar av S6 och S6 Edge. Samsung har nu bekräftat att så är fallet.

Publicerad Uppdaterad

Genom att trycka in en speciell sifferkod i Galaxy S6 och S6 Edge kan man se detaljer om vilka komponenter som sitter i kameran. Det här har flera användare i forumet XDA Developers gjort och kommit fram till att olika exemplar av Galaxy S6 och S6 Edge är utrustade med olika sensor i kameran. Några har Samsungs egen Isocell-sensor medan andra exemplar av samma telefon istället får en sensor från Sony.

I ett uttalande har Samsung bekräftat detta och man säger att ”Galaxy S6 och S6 Edge använder kamerasensorer från flera olika tillverkare” och de tillägger även att all teknik som används i telefonerna lever upp till de hårda krav på kvalitet och prestanda som Samsung satt upp.

Alla Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge har i alla fall kamera på 16 megapixel och inom kort publicerar vi vårt stora kameratest där Samsung Galaxy S6 jämförs med 10 andra kameramobiler. Den Samsung Galaxy S6 som vi testat har enligt firmware-informationen en sensor från Sony.