Vaunt går i graven

Intel lägger ned satsning på smarta glasögon

Intels smarta glasögon Vaunt kommer inte att bli verklighet. Det står klart sedan Intel bu bekräftat att man lägger ned sin division NDG (New Devices Group) helt och hållet.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare i år avslöjade Intel att man jobbade på ett par smarta glasögon i stil med Google Glass, fast med den trevliga skillnaden att de inte såg nördiga ut. Glasögonen gick under namnet Vaunt och projicerade precis som Google Glass ett flöde av information i användarens synfält. Men glasögonen kommer tyvärr inte att färdigställas, detta då Intel nu beslutat sig för att lägga ned hela sin division New Devices Group för gott. Utöver att Vaunt aldrig kommer att bli verklighet så innebär beslutet sannolikt även att ett hundratal personer får lämna Intel. 

Planen var oklar

Det har aldrig stått helt klart vilka intentioner Intel hade med Vaunt. Det har förekommit uppgifter om att man ska ha letat efter samarbetsparnters, men det har även spekulerats i att Intel eventuellt skulle ha planer på att ta glasögonen till konsumentmarknaden på egen hand, något man ingalunda är några experter på. Men möjligen kan tidigare satsningar på konsumentprodukter i samarbete med andra företag –  exempelvis Oakley och Tag Heuer – ha skrämt Intel, då ingen av de satsningarna ledde till några försäljningssuccéer. Vaunt-glasögonen kan givet sin diskreta design i många stycken beskrivas som ett steg i rätt riktning för wearable tech, och därför är det onekligen lite sorgligt att de nu aldrig får chansen att visa vad de går för.

Källa