Project Tango

Intel levererar hårdvara för Googles 3D-projekt

Googles Project Tango och RealSense från Intel är två projekt med inriktning på smarta prylar som kan orientera sig i tre dimensioner. Nu inleder de båda företagen ett samarbete.

Publicerad Uppdaterad

Project Tango presenterades i början av 2014 och har så här långt bara varit en angelägenhet för utvecklare. Tango kombinerar kameror, rörelsesensorer liknande Kinect för Xbox och nya funktioner i mjukvaran för att göra det möjligt för mobiler och surfplattor att skapa en tredimensionell bild av omgivningen. Användningsområden kan vara allt från inomhusnavigering till spel eller drönare med autopilot.

Intel Realsense har flera likheter med Project Tango, men Intel har valt lite snävare avgränsningar och i gengäld hunnit få ut produkter på marknaden – till exempel Dell Venue 8 och ett antal laptops från Dell, Lenovo, Asus och Acer. Realsense används för att ge kameran 3D-funktioner som tolkning av handgester och efterfokusering av bilder. Samarbetet med Google öppnar för fler funktioner och Intel planerar att släppa hårdvara till utvecklare senare i år.

Det finns idag bara en enhet med Project Tango – den Nvidia-baserade sjutumsplattan som Google säljer till utvecklare. Redan 2014 meddelades det att LG fått i uppdrag att tillverka en mobil eller platta för konsumenter, men därefter har det varit ganska tyst. Under sommaren har det dock ryktats om att den nya versionen av LG Nexus 5 skulle kunna komma att innehålla Project Tango-funktioner i någon form.

Källa