Huawei tappar

Intern prognos: Huawei räknar med att tappa 20 procent

Enligt en intern prognos som The Information rapporterar om så räknar Huawei med en kraftigt minskad försäljning under det kommande året.

Publicerad Uppdaterad

Efter att ha haft en stark resa framåt och uppåt under många år har Huawei nu räknat med en minskad försäljning under det kommande året. Förra året lyckades de hålla upp siffrorna tack vare att de fortfarande kunde sälja telefoner som lanserats innan maj 2019 då de blev förbjudna att använda sig av Googles tjänster. Försäljningen på hemmamarknaden i Kina gick också bra.  

Huawei säger i prognosen för året att försäljningen kommer att sjunka med runt 20 procent. Prognosen gjordes i januari innan coronavirusets utbrott hade tagit fart ordentligt.  Vilket ytterligare skulle kunna sänka deras försäljning då coronaviruset har påverkat tillverkningen på flera sätt, bland annat med stängda fabriker och svårigheter att få fram en del komponenter. 

Huawei har avböjt förfrågan från The Information om en kommentar kring uppgifterna. I prognosen finns uppgifter om att Huawei kommer att försöka öka sin försäljning i särskilt Ryssland och Turkiet eftersom Googles tjänster inte är lika dominanta där. De har till exempel utökat sina säljstyrkor och marknadsföringspersonal i Ryssland. Hur det än går med satsningen i Ryssland och Turkiet kan man nog ana att det kommer att bli ett utmanande år för Huawei.

Källa