https://www.mobil.se/nyheter/intervju-huawei-chefen-om-huawei-app-gallery-och-nya-appar
568698
Nyheter
falskt
Kommenterar beskeden

Intervju: Huawei-chefen om Huawei App Gallery och nya appar

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/jacky_zhao_nordic_ceo_huawei_cbg.jpg?itok=cldGAwZL', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/jacky_zhao_nordic_ceo_huawei_cbg.jpg?itok=Gk359dLM', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/jacky_zhao_nordic_ceo_huawei_cbg.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/3_16.jpg?itok=p7AS9HNe', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/3_16.jpg?itok=a4ers92a', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/3_16.jpg', w: 2000, h: 1409, title: ' ' },]
I samband med Mobils granskning har vi även ställt frågor om appar och Huawei App Gallery till Huaweis Nordenchef.

Mobils granskning visar att många apputvecklare som ännu inte finns med i App Gallery avvaktar. Vi har ställt frågor till Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group om det här.

Vad kan ni göra för för att locka fler utvecklare bland de som idag avvaktar?

– Vår långsiktiga strategi är att utveckla ett säkert, neutralt och öppet ekosystem. Vi är mycket dedikerade till att både spela en nyckelroll med att utveckla och marknadsföra det. Det är förstås ett stort projekt och det kommer att ta tid men vi är mycket glada och stolta över den snabba utveckling vi hittills har haft vilket ger oss tillförsikt för framtiden. I Sverige fick vi tidigt med oss några av de allra viktigaste apparna vilket skapade förutsättningar även för andra företag. I grunden är det ju en android-baserad plattform så det är mycket enkelt att ladda upp sin app även i vår butik vilket många nu börjar förstå. Det här är en av våra viktigaste uppgifter just nu och vi investerar oerhört mycket arbete och resurser för att lyckas.

– Vi arbetar hela tiden med partnerskap och samarbeten med världens bästa apputvecklingsföretag för att publicera och utveckla mer appar. Vi arbetar också löpande med att rekrytera de bästa globala utvecklarna för att hjälpa till att bygga ekosystemet och AppGallery för att kunna erbjuda en premium upplevelse för konsumenterna.

Vad kan du göra specifikt för att stödja och förenkla för apputvecklarna, svenska såväl som internationella?

– Vi har byggt upp lokala organisationer i alla länder där vi har verksamhet för att kunna ha en nära kommunikation med lokala företag och app-utvecklare. Eftersom AppGallery är en global plattform som också erbjuder möjligheter för företag att vidareutveckla och expandera sin verksamhet via detta nätverk. Vi välkomnar partnerskap i alla dess former och tror starkt på win-win för alla parter.

Hur arbetar ni med amerikanska apputvecklare? Kan vi vänta oss flera appar från bolag baserade i USA?

– Vi kommunicerar förstås aktivt med företag som har populära appar och som jag nämnde tidigare utökas utbudet i AppGallery i snabb takt. Vi känner oss trygga i att få appar ombord som kan möta kundernas behov. I det här läget kan vi dock inte kommentera specifika företag oavsett i vilket land de har sitt ursprung.